Претходниот пејпал акаунт го имав отворено одамна и тој служеше само за плаќање, на него не можеше да се примаат пари . Бидејќи немаше бизнис опција, го затворив стариот и со нов email и преку бугарски линк за пејпал се логирав и таму ми даде опција и за нашата држава, одбрав Македонија, бизнис акаунт , пополнив лични податоци и ја поврзав мојата дебитна visa картичка od NLB тутунска банка и така го отворив пејпал акаунтот и за примање пари.
Претходниот пејпал акаунт го имав отворено одамна и тој служеше само за плаќање, на него не можеше да се примаат пари . Бидејќи немаше бизнис опција, го затворив стариот и со нов email и преку бугарски линк за пејпал се логирав и таму ми даде опција и за нашата држава, одбрав Македонија, бизнис акаунт , пополнив лични податоци и ја поврзав мојата дебитна visa картичка od NLB тутунска банка и така го отворив пејпал акаунтот и за примање пари.
Заради проверка пријател од Франција ми уплати неколку долари и веднаш за таа трансакција ми стигна порака од НЛБ дека имам примено пари.
Тоа е се. :)
Со среќа !
Zdravo na site, samo da spodelam patesestvieto vo vreme na Korona i milioni cekaci pred vrata uspeav da vlezam vo edna od felialite od NLB. I da bidam iskren ne zavrsiv rabota zatoa sto nemase zelba od nivna strana. Zatoa baram pomos od vas na slednive prasanja.
Dali kartickata VISA e debitna povrzana so smetkat na pravniot subjekt
Dali e moralno da imam i devizna smetka istotaka?
a ne zavrsiv bidejki tekovnata ne treba da e postara od 3 dena i neznaea dali moralo devizna i isto taka neznaea kartickada koga ke moze da se prevzeme i normalno mi rekoa da se javam na tel da mi objasnat.
Blabodaram na pomosta